Ulica Proleterskih brigada dobila asfalt i širi kolovoz

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, obišao je danas radove na asfaltiranju ulice Proleterskih brigada u mesnoj zajednici Zorka, koja se smatra jednom od najprometnijih ulica u ovom delu grada. Asfalt je postavljen u dužini od jednog kilometra, a izvršeno je i proširenje kolovoza.

“Ova ulica je značajna ne samo za građane ovog dela grada, nego i za kompletan javni saobraćaj. Kada se za dan – dva u potpunosti završe radovi, podići će se kvalitet saobraćaja i njegova bezbednost. Krajem jula, početkom avgusta kada se završe sve tenderske procedure, kreće se u rekonstrukciju Novosadskog puta, obilaznice na Paliću, radiće se još tri ulice u gradu i dve u prigradskim naseljima, a priprema se i projektno – tehnička dokumentacija za 17 ulica koje će naredne godine biti rekonstruisane. Očekuju nas ogromna ulaganja u infrastrukturu putne mreže u gradu, sve što smo obećali nastavljamo da realizujemo, a u narednom periodu očekuje se nastavak radova u Zorkinoj ulici koja se spaja na Kelebijski put”, naglasio je gradonačelnik.

“U narednom periodu ćemo krenuti sa rekonstrukcijom Somborskog puta na delu Matije Gupca i Zagrebačke, a u planu je da se započnu radovi i u Zorkinoj ulici. Kada je reč o ulici Proleterskih brigada, ona je sa četiri proširena na pet metara, kako bi se poboljšao protok saobraćaja, a prvi put su korišćene nove tehnologije, tzv. “putne mreže” za smanjenje lomova, s obzirom da je ova ulica predviđena za teški teretni saobraćaj, videćemo kako će se pokazati u narednom periodu, pa ćemo to primenjivati i ubuduće. Ova ulica od svoje izgradnje nije rekonstruisana”, rekao je Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Vrednost radova na rekonstrukciji ulice Proleterskih brigada je 14 miliona i 800 hiljada dinara.