U nedelju se održava izložba pasa “CACIB Subotica 2022”

U organizaciji Kinološkog društva Subotice, u nedelju, 29. maja na Ergeli Kelebija održaće se 22. Međunarodna izložba pasa svih rasa i specijalizovana izložba pudli “CACIB Subotica 2022”. Očekuje se učešće oko 500 pasa iz Subotice i inostranstva, a svi koji žele da prijave svog ljubimca to mogu učiniti do četvrtka, 26. maja u 12 časova na internet stranici društva. Učešće se naplaćuje 2.000 dinara.

“Izložba je namenjena za sve pse koji imaju rodovnik, odnosno može da učestvuje svako ko ima rasnog psa, koristi ga u uzgoju i kojem je potrebna ocena. Učestvuju psi koji su uglavnom iz okoline Subotice, ali ima ljudi koji dolaze iz inostranstva, zato što su im ove titule potrebne za razne međunarodne šampionate. Osim što moraju da imaju rodovnik, psi moraju biti vakcinisani i čipovani, jer će dežurna veterinarska služba na ulazu vršiti preglede. Mi smo se trudili da pozovemo sudije koje su priznate ne samo kod nas nego i u inostranstvu, tako da mislim da smo napravili dobar odabir. Zadovoljni smo interesovanjem učesnika, zato što se u poslednjih nekoliko godina promenio sam način prijavljivanja. Sve ide online, a najveći broj prijava stiže u poslednja tri do četiri dana”, kaže Marta Šipoš, predsednik Kinološkog društva Subotice.

Izložba počinje u 07 sati, kada će se održati uvođenje pasa, ocenjivanje će početi u 10 sati, kada će izložba biti otvorena za sve posetioce, dok je dodela pehara planirana za 14 časova. Ulaz će se naplaćivati simbolično, 50 dinara.