Tijana Bogićević održala koncert na Letnjoj pozornici

Novosadska pevačica raskošnog glasa Tijana Bogićević, održala je sinoć koncert na palićkoj Letnoj pozornici. Iako iza sebe ima tek dva albuma, publika je u glas pevala dobro poznate pesme Tražim, Hajde onda ništa, Bezuslovno, Ti imaš pravo, ali i numere sa novog materijala koji je objavila pre dva meseca, od kojih se kao hit u najavi izdvojila pesma “Blizu”, po kojoj novi album nosi naziv.

Tijana Bogićević nije krila tremu i zadovoljstvo što nastupa na Paliću, a o održanom koncertu i publici koja je došla da je sluša imala je samo reči hvale. “Ovo jeste moj prvi koncert na Letnjoj pozornici, ali ja dolazim iz Novog Sada tako da bila sam već više puta, volim i Suboticu i Palić. Natupam prvi put nakon izdavanja albuma, postoji mala trema, ali ovo je divna pozornica i ambijent, moja muzika čini mi se da paše uz ovaj prostor. Novi album izašao je na leto, pesme se slušaju, ima već nekoliko pesama koje su se izdvojile, ali to je u mom slučaju nešto što ide na duže staze, tako da verujem da ćemo tek u narednih godinu dana da “opipamo”, da vidimo šta će ostati”, kaže nam Tijana.

Na pitanje koliko je bilo teško nadmašiti prethodni album koji je obilovao kvalitetnim numerama i tekstovima, kaže: “Mislim da ima nekoliko pesama koje je stvarno teško nadmašiti, ali nije to ni cilj, cilj je da se uvek snimi nešto novo i malo drugačije jer jedino to ima smisla. Ako se trudim da svaki album bude isti ili budem snimala pesme na isti kalup zato što je prethodna dobro prošla, onda upadam u neku mass produkciju, a to mi nije cilj. Ja želim da se bavim muzikom onako kako ja volim, da snimam ono što se meni dopada i onda se eto nadam da se svidi i publici”.

Govoreći o trenutnom stanju na srpskoj muzičkoj sceni, kaže da pop muzici itekako ima spasa ukoliko bude izvođača koji se tom muzikom bave, ali da je to nažalost nekako sve manje. “Žao mi je što je sve manje mlađih generacija koje se bave nekom malo smislenijom muzikom i nečim što će samo malo duže trajati, a ne samo trendovski. Pop muzici ima spasa i ja dok sam živa ću braniti svoju profesiju”, zaključuje Tijana Bogićević.