Subotičani još jednom pokazali veliko srce

Grupa „Naše malo nekome je sve“ u nedelju, 25. septembra, organizovala je sada već šesti po redu humanitarni bazar kao i akciju humanitarno kuvanje kotlića gde se još jednom pokazalo da Subotičani imaju veliko srce. Na bazaru je prikupljeno 250.860,00 dinara, 110 eur-a a poslat je i veliki broj SMS poruka za lečenje Melinde Sabo (39), Leone Kovač (2) i Lea Milića (5).

Imali smo jedanaest kotlića, a na bazaru su se prodavali slatkiši, garderoba, knjige…, kaže Tijana Mijović jedna od organizatorki. Melinda Sabo je majka dvoje dece, operisala je maligni tumor debelog creva, ali, nažalost, lekari su pronašli metastaze. Nije kandidat za inovativnu terapiju zbog mutacija na genu i doneta je odluka da ozdravljenje potraži u klinici u Beču. Njen humanitarni broj je 1336 na 3030.

Leona Kovač ima brojne zdravstvene komplikacije zbog prevremenog rođenja. Da bi napredovala u lečenju potrebna su sredstva za specijalističke preglede i dijagnostiku, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, hipoterapiju, kraniosakralnu terapiju, Tomatis tretmane i drugo. Leoni se može pomoći i slanjem broja 1125 na 3030.

Leo Milić ima Tičer-Kolins sindrom 3 – mutaciju koja dovodi do hipomijelinske leukodistrofije i poremećaja intelektualnog razvoja, i Vulto-van Silfout-de Vries Sindrom – mutaciju koja uzrokuje neurološke i brojne druge poremećaje. Bolest je neizlečiva, veoma retka u svetu, ali se razvoj može usporiti tretmanima matičnim ćelijama i drugim terapijama. Njegov humanitarni broj je 1341 na 3030.