Renoviran ulaz na Pozajmno odeljenje Gradske biblioteke

Zahvaljujući angažovanju kompanije “Yumol”, završeni su radovi na rekonstrukciji Pozajmnog odeljenja Gradske biblioteke, a ovaj prostor sada krasi jedan moderan i uređen hodnik. Vrednost radova je iznosila 2 miliona dinara.

Predsednik Saveza vojvođanksih mađara Ištvan Pastor je rekao da je u prethodnim godinama puno puta sarađivao sa različitim investitorima i zahvaljujući tome i činjenice da su od javnih sredstava realizovali veliki broj investicija, smatrao je da ima pravo da zamoli nekolicinu njih da pomognu u osposobljavanju ulaznog dela Gradske biblioteke.

“Zahvaljujući gospodinu Vataiju koji je bio projektant ove investicije i Ištvanu Nađu, direktoru firme “Yumol” i njegovim saradnicima, realizovana je ova investicija. Mislim da smo na ovaj način doprineli vraćanju starog nekadašnjeg sjaja biblioteke i da smo učinili jedan dodatni korak da opšti utisak onoga ko dođe u biblioteku bude bolji, ali i tome da tehnološki drugačije može biti organizovan rad ove ustanove i ono što želim da kažem je da bi voleo da ovaj primer posluži i drugima koji bi mogli i želeli prihvatiti sličnu obavezu, jer ima toliko zgrada od opšteg interesa koje bi trebalo na sličan način urediti”, naglasio je Pastor.