AktuelnoDruštvo

PU Subotica: Rok za predaju nelegalnog oružja ističe 30. juna

Od 08. maja do danas, na području Severnobačkog upravnog okruga predato je više od 900 komada oružja, oko 60 hiljada komada municije i preko 200 komada minsko-eksplozivnih sredstava poput bombi, a građani su predali i određen broj ručnih raketnih bacača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je poziv svim građanima da iskoriste mogućnost produženja roka za predaju nelegalnog oružja i to učine u najbližoj policijskoj stanici ili ispostavi do 30. juna.

Apelujemo na sve građane da budu odgovorni i da predaju sve vrste oružja, delove oružja, minsko – eksplozivnih sredstava ili municije. Građani koji nisu u mogućnosti da lično dođu u prostorije Policijske uprave, mogu da kontaktiraju policijske službenike koji će izaći na adresu i preuzeti oružje i municiju bez dodatnog dokazivanja porekla oružja, legitimisanja ili identifikovanja vlasnika oružja, kao i bez krivično – pravne, odnosno prekršajne odgovornosti. Takođe, pozivaju se svi građani da ukoliko nakon smrti vlasnika nisu predali oružje, to učine u predviđenom roku. Oružje u nelegalnom posedu građani mogu da predaju bez ikakvih posledica, svakog dana u vremenu od 07 do 19 časova, istakao je Dušan Savić, zamenik načelnika Odeljenja policije u Policijskoj upravi Subotica.