Prikupljeno 3415 potpisa za Martinin povratak kući

U ponedeljak, 06. novembra u 9:30 časova podneta je peticija predsedniku Opštine Bačka Topola za smenu direktorice Centra za socijalni rad opštine Bačka Topola Jasmine Zimonjić, kao i za razrešenje starateljke maloletne Martine Šimon Erike Popović takođe zaposlene u Centru za socijalni rad Bačka Topola.

Predato je ukupno 3415 potpisa, od čega 1722 lica sa prebivalištem na teritoriji Opštine Bačka Topola, 876 potpisa prikupljenih „onlajn“ putem, kao I 817 potpisalica sa teritorija drugih lokalnih samouprava. Potpisi su prikupljeni u relativno kratkom periodu. Ovim putem bismo se zahvalili svima koji su svojim potpisima pružili podršku u nastojanju da se Martina vrati kući, ističe se u saopštenju neformalne grupe građana „Za Martinu – Martináért” i dodaje da odgovor očekuju u najkraćem mogućem roku.

Napominjemo da je vršen veliki pritisak na stanovništvo da se peticija ne potpisuje, dok su mnogi korisnici pomoći koju dodeljuje Centar za socijalni rad odbili da je potpišu iz straha da se pomoć ne obustavi. Takođe, obavešteni smo i o pritiscima, prvenstveno poslodavaca, na ljude koji svakodnevno šetaju kako bi prestali sa tim.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *