Policijska uprava Subotica zapošljava 52 policajca

Povodom Konkursa koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo juče, za upis 780 polaznika osnovne policijske obuke u Centru u Sremskoj Kamenici, od kojih je 52 namenjeno za Policijsku upravu Subotica, u centru grada održana je prva od tri planirane promocije otvorenih radnih pozicija. Predviđeno je da se za radno mesto policajca upišu 4 polaznika, 5 za saobraćajnog policajca, a 43 polaznika imaće mogućnost da završe obuku za graničnog policajca.

Kako objašnjava Dušan Savić, zamenik načelnika Odeljenja policije, konkurs je otvoren do 07. juna, a iz Policijske uprave pozivaju sve kandidate da se obrate matičnim policijskim upravama radi informisanja i preuzimanja konkursne dokumentacije.

“Pored osnovnih uslova koji su navedeni u konkursu, svaki kandidat neophodno je da ispuni i posebne kriterijume koji se odnose na opšti lekarski pregled, provera psihološkog statusa, jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, bazično – motoričkog statusa, odnosno fizičke spremnosti. Sa kandidatima će se obaviti intervju, kao i lekarski pregled koji se obavlja u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika MUP u Beogradu. Zatim sledi bezbednosna provera prema mestu prebivališta, a ukoliko kandidati ispunjavaju sve uslove, uslediće prijem u centar za obuku. Ako neko od kandidata ne prođe testiranje, biće eliminisan iz daljeg kruga selekcije. Obuka je podeljena u tri etape, prva podrazumeva teorijsko obučavanje u trajanju od tri meseca, nakon čega sledi dvonedeljna praksa u matičnim organizacionim jedinicama, druga je takođe vezana za teorijsku obuku u centru, posle koje polaznici pohađaju četvoronedeljnu praksu, a poslednja etapa je tromesečna obuka, nakon koje dolazi pripravnički staž u trajanju od šest meseci i polaganje državnog ispita, kada polaznici stiču status ovlašćenog službenog lica”.

Promotivni štandovi biće postavljeni u još dva termina u našem gradu, u četvrtak, 26. maja ispred prostorija mesne zajednice Prozivka, u vremenu od 10 do 14 časova, a 06. juna u isto vreme u centru Subotice. 31. maja, štand policije od 10 do 14 časova nalaziće se ispred robne kuće “Panda“ u Bačkoj Topoli, a 02. juna od 10 do 14 časova kod OŠ “Adi Endre“ u Malom Iđošu.