Namerno paljenje vatre u MZ Aleksandrovo

Stanovnici ulice Petra Horvatskog u mesnoj zajednici Aleksandrovo, već nekoliko dana imaju problem sa namernim paljenjem vatre od strane nepoznate osobe.

I to ne bi bilo čudno da se vatra pali u isto vreme, oko 17h i danas i u subotu, 26. februara, kada su prvi put primetili ovaj nemili događaj. Prema rečima naše sugrađanke Ane Bašić Palković, meštani su zabrinuti kako za svoju, tako i za bezbednost imovine, jer je lokacija udaljena oko 300 metara od dvorišta i kuća.

“Nepoznata osoba pali vatru na lokaciji nekadašnje Pačirske pruge, u okolini su njive, a taj put sada koriste poljoprivredne mašine. Nas je strah, ne daj Bože zahvatiće nekome posed. Jedan komšija pored nas ima radionicu i nafte i gasa i svega, a drugi čitavu njivu pod lešnicima. Niko od komšija neće da reaguje. Bojimo se da ne zapali noću, kada svi budemo spavali. Eto katastrofe!”, kaže Ana Bašić Palković za sajt Subotica danas i dodaje da je o svemu obaveštena Komunalna policija i vatrogasci koji su gasili požar, a koji su prisutnima rekli da su po službenoj dužnosti oni događaj prijavili policiji, međutim niko od nadležnih nije izašao na lice mesta.