ObrazovanjeDruštvoAktuelno

Nagrađeni učenici generacija subotičkih srednjih škola

Đacima generacije subotičkih srednjih škola, organizacija IT Subotica 2030 dodelila je priznanja za njihov uspeh. Nagrade je dobilo 12 učenika, kojima su dodeljene stipendije u vrednosti od 30 hiljada dinara, kao i poklon paketi.

Jedan od učenika bio je i Aron Papajčik, koji je proglašen za đaka generacije u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”. “Meni je bio san da postanem đak generacije i mnogo sam se trudio da to postignem. Međutim i da nisam ovo postigao, bio bih srećan jer sam naučio mnogo stvari u toku mog školovanja. Ne radi se samo o novčanoj nagradi, već mi jako znači što su priznali moj dosadašnji rad, zaista sam se jako trudio. Planiram da završim fakultet, ostaću u struci i želeo bih da nastavim sa projektima koje sam započeo sa timom, koji se tiču preduzetništva”.

Kako ističe projekt menadžer organizacije ITSubotica 2030 Filip Budanović, “Učenici godine” je prvi u nizu projekata koji se sprovodi sa ciljem da se nagrade učenici subotičkih srednjih škola. U narednom periodu radiće se na proširenju nagrađenih, kako bi i ostali učenici koji su se istakli sa nekim drugim uspesima, kako na takmičenjima, kako i na projektima koje su radili u okviru školskih aktivnosti, dobiju priznanje za svoj rad.

“Nama je cilj upravo da u ovim vremenima, kada su nekako prevladale neke druge vrednosti, vratimo učenike da vide da se njihov trud i rad isplate. Mi umemo da prepoznamo šta oni imaju da pokažu, da su talentovani, vredni i želimo da im takođe skrenemo pažnju i na naš grad koji nudi određene perspekrive za njih. Ukoliko oni odluče da odu odavde, da ne studiraju ovde, iako mi podstičemo studiranje i rad u Subotici, želimo da ih podstaknemo da se nakon studija vrate u ovaj grad i da im pokažemo da perspektiva u Subotici itekako postoji i da će grad biti uz njih”, rekao je Budanović.

Foto: IT Subotica 2030 i Damir Vujković