Nagrađeni učenici generacija subotičkih srednjih škola

Đacima generacije subotičkih srednjih škola, organizacija IT Subotica 2030 dodelila je priznanja za njihov uspeh. Nagrade je dobilo 12 učenika, kojima su dodeljene stipendije u vrednosti od 30 hiljada dinara, kao i poklon paketi.

Jedan od učenika bio je i Aron Papajčik, koji je proglašen za đaka generacije u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”. “Meni je bio san da postanem đak generacije i mnogo sam se trudio da to postignem. Međutim i da nisam ovo postigao, bio bih srećan jer sam naučio mnogo stvari u toku mog školovanja. Ne radi se samo o novčanoj nagradi, već mi jako znači što su priznali moj dosadašnji rad, zaista sam se jako trudio. Planiram da završim fakultet, ostaću u struci i želeo bih da nastavim sa projektima koje sam započeo sa timom, koji se tiču preduzetništva”.

Kako ističe projekt menadžer organizacije ITSubotica 2030 Filip Budanović, “Učenici godine” je prvi u nizu projekata koji se sprovodi sa ciljem da se nagrade učenici subotičkih srednjih škola. U narednom periodu radiće se na proširenju nagrađenih, kako bi i ostali učenici koji su se istakli sa nekim drugim uspesima, kako na takmičenjima, kako i na projektima koje su radili u okviru školskih aktivnosti, dobiju priznanje za svoj rad.

“Nama je cilj upravo da u ovim vremenima, kada su nekako prevladale neke druge vrednosti, vratimo učenike da vide da se njihov trud i rad isplate. Mi umemo da prepoznamo šta oni imaju da pokažu, da su talentovani, vredni i želimo da im takođe skrenemo pažnju i na naš grad koji nudi određene perspekrive za njih. Ukoliko oni odluče da odu odavde, da ne studiraju ovde, iako mi podstičemo studiranje i rad u Subotici, želimo da ih podstaknemo da se nakon studija vrate u ovaj grad i da im pokažemo da perspektiva u Subotici itekako postoji i da će grad biti uz njih”, rekao je Budanović.

Foto: IT Subotica 2030 i Damir Vujković