U subotu nastavak akcije ulepšavanja kablovskih ormana

Organizacija IT Subotica 2030 ovog vikenda organizuje treću akciju čišćenja i oslikavanja kablovskih ormana u našem gradu, a u subotu, 21. maja lokacije na kojima će ulična umetnost dobiti priliku da se promoviše su ona na uglu Trga Sinagoge i Dimitrija Tucovića kod zgrade Jevrejske opštine, u ulici Matka Vukovića iza kapele Sv. Roke i ulica Petefi Šandora kod kružnog toka.

Filip Budanović, projekt menadžer IT Subotica 2030 kaže da su sugrađani jako dobro reagovali na akciju. Prve dve akcije su prošle odlično, čak i bolje nego što smo očekivali. Dobili smo veliku podršku sugrađana što nam je posebno drago. Tokom druge akcije mnogo više prolaznika se zaustavljalo da porazgovara sa nama i da nam pruži podršku. Imamo još mnogo posla, moguće je da ćemo akciju produžiti za nedelju dana duže od prvobitnog plana, ali sam siguran da će krajnji efekat biti vidljiv i da će doprineti da centar grada bude još lepši, ali i moderniji i urbaniji”.

IT Subotica 2030 ovaj projekat sprovodi u saradnji sa Gradom Subotica i Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, a oslikane kablovske ormane do sada su dobili Štrosmajerova ulica, Trg slobode, okolina Žute palate i Prvomajska ulica, park Ferenca Rajhla, Korzo, Trg republike, ulica Đure Đakovića, a umetnici koji učestvuju su Jelena Grujičić, Bojan Kmezić, Miroslav Lazendić i Dejan Stojšić.