Migranti napali osamnaestogodišnju Subotičanku

Juče oko 14 časova, dva državljanina Tunisa fizički su napala našu osamnaestogodišnju sugrađanku, koja se kretala iz pravca Senćanskog puta prema centru grada.

Prema informacijama koje su sajtu Subotica danas potvrđene u Osnovnom javnom tužilaštvu, dva migranta su devojku neprimereno dodirivali po raznim delovima tela, a u jednom momentu jedan od napadača koji je posedovao nož, pokušao je da nesrećnu devojku povuče za ruku u jednu od sporednih ulica i u momentu otimanja ona je lakše povređena.

“Devojka se uspela otrgnuti i zatražiti pomoć. Obavestila je policijsku upravu i svoje roditelje i brzom reakcijom subotičke policije jedan od migranata, upravo onaj koji je posedovao nož je uhvaćen, dok se za drugim i dalje traga. On je identifikovan kao izvršilac krivičnog dela, a mlada dama je otišla u Bolnicu gde je pregledana od strane lekara koji je konstatovao lake telesne povrede, a pružena joj je i psihološka pomoć zbog pretrpljene traume”, izjavila je za naš sajt Livija Panić Miletić, osnovni javni tužilac u Subotici.

Uhapšeni napadač je zadržan u policiji i danas će biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo. Imajući u vidu da se ovo delo ne može okarakterisati kao pokušaj silovanja, Livija Panić Miletić ističe da je ovaj napad kvalifikovan kao pokušaj nedozvoljenih polnih radnji, a imajući u  vidu da je lice strani državljanin i neprimerenost samog čina, Osnovno javno tužilaštvo će predložiti pritvor, dok će konačnu odluku doneti Osnovni sud u Subotici.