Mali a tako veliki glumci u predstavi „Sasvim uvrnuta bajka“

„Sasvim uvrnuta bajka“ odigrana je u domu kulture u Maloj Bosni  zahvaljujući Danijeli Radičev iz Male Bosne koja vodi dečju dramsku sekciju u udruženju Tahles. Ispunjena utiscima sa premijere Danijela ne skriva zadovoljstvo kao ni publika koja je gromoglasnim aplauzom u subotu pozdravila male a tako velike glumce.

Ja jako volim da radim sa decom i ništa mi nije teško kada su ona u pitanju. Imala sam veliku tremu, mislim više nego deca. Sada kada vidim njihova nasmejana lica i koliko su oni sretni i ja sam. Jako sam ponosna na njih, kaže Danijela i ističe da je u predstavi uspela da spoji mlađu i stariju grupu „glumaca“  s obzirom da „Sasvim uvrnuta bajka“ ima puno likova. Postali smo jedna velika porodica, kaže još Danijela.

Devojčica nevoljno sprema svoju sobu i misli da to ne treba da radi jer bi mogla bi da bude princeza. Razni likovi iz bajke joj se pojavljuju u sobi…od dobre vile, Snežane, Pepeljuge, šeširdžije. Na kraju je ona sve to sanjala, dočarava nam Danijela delić predstave koju zaista treba odgledati a repriza je, kaže ona, u planu.

Kao devojka sam jako volela da pišem a uglavnom su to bile kratke priče. Onako samo za sebe. Išla sam na dramsku sekciju, učestvovala u dve predstave i u seriji koju je režirao Marijan Kiš. Pre jedno 6-7 godina sam napisala i dve predstave „Kad su mame bile male“ i „Gde je pismo?“ koje sam sa mamama iz sela priredila za decu u vrtiću, kaže još ova mlada žena kojoj planova nikada ne manjka.

Glumci u predstavi su: Mia Kovačević, Anja Radičev, Željana Vukajlović, Hana Milosavljević, Helena Milosavljević, Nađa Borović, Lea Kovačević, Jana Sarić,Dragana Jurić, Jana Blagojević, Anastasija Blagojević, Mia Blagojević, Nemanja Peić Tukuljac, Nikola Peić Tukuljac, Magdalena Merković, Petra Mezei, Valentina Tikvicki, Nikolina Ozvald, Lidija Tot, Andrea Kujundžić, Pavla Poljaković.

 

fotografije: privatna arhiva

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *