Incident osudili i  Zavetnici

Nakon incidenta u Subotici, kada je jedna devojka napadnuta od strane migranata, te je samo pukom srećom izbegnuta velika tragedija, Srpska stranka Zavetnici upozorava u svom saopštenju da je krajnje vreme da se zaustavi eskalacija nasilja nad stanovništvom u nekoliko vojvođanskih gradova i naselja.

Zavetnici godinama apeluju na nadležne da se suoče sa ovim problemom, te preuzmu adekvatne zakonske mere kako bi se ovo pitanje u najhitnijem roku rešilo, te zaštitilo lokalno stanovništvo. Već po osnivanju stranačkog odbora u Subotici, Srpska stranka Zavetnici označila je kao gorući problem nekontrolisano kretanje migranatskog življa, zbog čega je lokalno stanovništvo prinuđeno da živi u strahu, konstantno svedočeći o nepoštovanju kulturnih vrednosti i zakonskih odredbi ove zemlje, ističe se u saopštenju ove stranke i apeluje na nadležne da se kretanje migranata stavi  pod kontrolu.

U saopštenju Zavetnici još podsečaju da je predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, u više navrata javno iznela stav da je potrebno “hitno osnivanje Koordinacionog tela za odgovor na migrantsku krizu i bezbednosne izazove”.