Gostovanje pozorišta iz Gračanice rezultat dugogodišnje saradnje

Na sceni Dečjeg pozorišta članovi Amaterskog pozorišta „Janićije Popović”, u sklopu Doma kulture Gračanica izveli su danas predstavu za decu pod nazivom „Papeljuga u zemlji čuda” autora Peđe Trakovića, a u režiji Jelene Đorđević.

Gostovanje nama dragih prijatelja iz Gračanice je rezultat dugogodišnje saradnje naše dve ustanove, navode iz Dečjeg pozorišta  a predstava je zabavna duhovita priča o Pepeljuzi sa jednom cipelicom kojoj je jako dosadno u njenom kraljevstvu i dok ona tako tužno sedi u svom kraljevstvu iznenada se pojavljuje beli zec koji je odvodi u Zemlju čuda. U toj čudnovatoj zemlji ona se sreće sa likovima iz različitih bajki: Mačak u čizmama, vuka iz tri praseta, vešticu iz Ivice i Marice i princa koji je takođe izgubio svoju bajku. To je predstava u kojoj nema negativnih likova a koja nam poručuje da nikada ne treba da se bojimo, jer sve dok imamo prave prijatelje uz sebe uvek ćemo moći da pronađemo svoju bajku.

Ako vam se nekad dogodi da izgubite svoju „priču“, ne brinite…najvažnije je naći prave prijatelje koji će zbog vas, sa vama, proći kroz deset pogrešnih priča, sve dok ne nađete onu pravu, rekla je ovom prilikom rediteljka iste Jelena Đorđević.

Pokrovitelji predstave su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *