Donacija udruženja “Anđeli severa” Kolevki

Volonteri humanitarnog udruženja “Anđeli severa” iz Bačke Topole, uručili su danas Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” donaciju u vidu garderobe i igračaka.

Kako ističe Dejana Draškić Nađ, predsednica udruženja, njihov rad bazira se na pomoći osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. “Ovo je naša treća donacija za Kolevku, prva je bila realizovana sa našim prijateljima iz udruženja “Za Suboticu svim srcem”, druga je bila u decembru u obliku hrane za bebe, a ovo je treća donacija koju danas predajemo i sastoji se od garderobe i igračaka za decu koja se nalaze u ovoj socijalnoj ustanovi”.

Humanitarno udruženje “Anđeli severa” postoji dve godine, odnedavno se bave i socijalno ugroženim porodicama, a trenutno imaju 190 porodica o kojima se brinu. U toku je akcija prikupljanja pomoći za dom u kojem su smeštene osobe ometene u razvoju, koji se nalazi pri manastiru Svete Petke u Ćupriji, a svi koji žele da se pridruže u humanitarnim aktivnostima, mogu im se obratiti putem društvenih mreža.

Ovo je peta humanitarna akcija u Subotici. Dve su realizovane za Dečije odeljenje subotičke Bolnice, a tri upravo za dom “Kolevka.