Velika kriminalna grupa uhapšena u Subotici i Novom Sadu

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK i Sektorom poreske policije danas je na teritoriji Novog Sada i Subotice lišeno slobode 22 lica i to: R.Š., S.K., Z.K., A.K., S.V.K., T.K., Ž.A., M.M., S.V., J.V., A. V., N.N., D.R., M.G., M.S., A.H., D.T., M.E., S.Đ., A.F., V.M. i M.B.P., zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Organizator R.Š. je organizovao ovu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom su poslovali sedam privrednih subjekata u inostranstvu i sedam privrednih subjekata u Srbiji.

Ova organizovana kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila. Reč je računima umanjene vrednosti polovnih motornih vozila i neistinitim EUR-1 obrascima.

U periodu od 1. februara 2019. do danas (3. oktobra) uvezeno je 39. 078 polovnih motornih vozila. Time je budžet Republike Srbije oštećen za više od 2,1 milijardu dinara.

Na ime tako sačinjene lažne poslovne dokumentacije ova organizovana kriminalna grupa je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu u od 1. 179.300 eura, a špediteri 2. 735.460 evra.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *