AktuelnoDruštvo

Policija obezbeđuje sve osnovne i srednje škole u Subotici

Povodom početka nove školske godine, načelnik Policijske uprave u Subotici Igor Velimirović je, u pratnji načelnika Odeljenja saobraćajne policije Vladana Gajića i načelnik Odeljenja policije Siniše Kalinića, obišao dve osnovnoškolske obrazovne ustanove, gde je đacima i nastavnicima poželeo uspešan početak vaspitno-obrazovnog procesa i gde su im uručene bojanke „Azbuka bezbednosti za đake prvake“.

Policijska uprava u Subotici od početka ove nove školske godine nastavlja sa aktivnostima na ostvarivanju i obezbeđenju učenika i nastavnog osoblja, kao i škola na području celog Severnobačkog upravnog okruga. U teritoriji Subotice ima 47 osnovnih i srednjih škola, koje su raspoređene u 63 objekta, a koje obezbeđuju pripadnici MUP-a.

„Kroz skraćene pozorničke rejone biće pokrivene sve osnovne i srednje škole na području za koje smo odgovorni, što znači da će se policijski službenici nalaziti neposredno u zoni škola i sa konkretnim zadacima da preduzimaju mere i aktivnosti, kao i da policijske poslove obavljaju po prioritetu i sa jedinim ciljem da se ostvari bezbednost pre svega učenika iz svih škola.“ – izjavio je Igor Velimirović, načelnik Policijske uprave u Subotici.

Kako je istakao, direktor OŠ „Sonja Marinković“, Pajić Bašić, saradnja Policijske uprave je sa školom intenzivirana u poslednjem periodu, što je od izuzetnog značaja za sve.

„Deca se osećaju bezbednije, ona vole policajce i često pričaju sa njima. Sam način rada nam je sada olakšan, tako da na našu veliku radost i u saradnji sa policijom to i ostvarujemo. Policija je tu da nas čuva i čini nas bezbednim. “ – kazao je Bašić.

Pored Osnovne škole „Sonja Marinković“ u naselju Prozivka, pripadnici policije su posetili i Osnovnu školu „Grof Sečenji Ištvan“.