Pokraden briketni centar Udruženja ,,ZaJedno”

Udruženje  za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama ,,ZaJedno,” je od Grada Subotice dobilo na korišćenje  izdvojeni poslovni prostor za obavljanje svojih radnih aktivnosti na adresi Put Edvarda Kardelja broj 134, pored okretišta autobuske linije  1A Subotica-transa i obližnjeg marketa Univerexporta.

U utorak su prilikom obilaska radnog, briketnog centra radi pripremnih radova i pokretanja radnih aktivnosti u ovoj godini, Ferenc Ronto i njegov sin  Viktor Ronto, korisnik udruženja primetili da su na prostorijama udruženja razvaljena. Utvrđena je krađa, dva elektromotora sa mašine za proizvodnju peleta, kompresor, vaga, kolica i nešto alata.

Pozvana je policija koja je veoma brzo izašla i obavila uviđaj. Kako je vrednost ukradenih stvari velika, policija će podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinilaca.

Ovim činom krađe udruženje ,,ZaJedno“ je onemogućeno da obavlja poslove proizvodnje peleta. Proizvodnja se nije obavljala radi sticanja bilo kakvog profita već isključivo kako bi osobe koje nemaju pristupa tržištu rada imale svoju radnu aktivnost i svoj život učinile za bar jednu stepenicu kvalitetnijim.

Udruženje ovom prilikom apeluje na građane ako imaju bilo kakva saznanja o ovom za njih veoma velikom gubitku da obaveste policiju kako bi pokušali da se pronađu počinioci i  vrate pokradene stvari.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *