FK Prozivka: Nije bitno ko je na terenu, svi se borimo!

Trenutno najmlađi klub u gradu FK Prozivka nastao je ostvarenje sna ekipe iz kraja da pokrenu zdravu, autentičnu priču i oforme klub u kojem će igrati “momci sa Prozivke”.

Ideju je pokrenuo naš predsednik Miloš Sedlić koji se želeo da naselje sa najviše stanovnika, sasvim logično, dobije svoj klub, kaže nam Luka Đurović, sportski direktor kluba I dodaje da Subotičani žele da gledaju svoju decu u klubovima pa ne čudi podatak da naše utakmice u proseku trenutno gleda 250-300 ljudi, dok na proleće očekuju da taj broj poraste.

Ponosni smo što smo okupili 25 momaka iz našeg kraja, svi momci se međusobno poznaju, zbog toga imamo dobru atmosferu i hemiju u ekipi. Nije bitno ko je na terenu svi se borimo!

“Momci sa Prozivke” treniraju na gradskom stadionu i funkcionišu kao porodica. Uskoro ih očekuje početak priprema za prolećni deo prvenstva u gradskoj fudbalskoj ligi kao i takmičenje u njoj.

Ovim putem se zahvaljujemo JKP Stadion, jer su nam nekolicinu puta izlazili u susret i bili maksimalno korektni prema nama, pa očekujemo da se ta saradnja nastavi, kaže još Luka i dodaje da nije teško voditi klub kada svi imaju isti cilj. Naši igrači ne igraju fudbal zbog novca i materijalnog. Oni znaju da klub ima svetlu budućnost.

Klub trenutno podržava nekoliko donatora, ali potrebna im je i veća pomoć, grada. Polako novi smo, spremni da se dokazujemo, naš fudbalski klub je klub svih Subotičana!

***

Ono što je za svaku pohvalu jeste učešće članova kluba u raznim akcijama a jedna od njih je i sređivanje spomenika. U akciji kluba učestvovali su i najmlađi koji će, kao nekada njihovi roditelji, bake i deke, sa ponosom isticati da su „sa Prozivke”.

FK Prozivka uzeo je učešće u akciji „Srbi za Srbe” gde su pružili pomoć narodu na Kosovu i Metohiji, zatim smo sadili mlada stabla na Prozivci, i trenutno smo najponosniji na našu akciju gde smo našem sugrađaninu i navijaču Marku Liliomu koji nažalost ne može da igra fudbal sa nama, poklonili dres i pokazali mu da ne postoje razlike jer smo svi smo isti i imamo cilj da promovišemo pozitivnu priču i energiju, kaže Luka Đurović.

 

 

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *