Bratislav Gašić obišao pripadnike MUP-a na Paliću

Ministar inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je juče, na Paliću, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i poručio da će policija istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi presečen u potpunosti.

Gašić je istakao da se na ovom zadatku, pripadnici MUP-a maksimalno i posvećeno trude da očuvaju bezbednost i sigurnost građana na severu države, kao i da će u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija.

Takođe, ovom politikom Ministar se zahvalio svim pripadnicima MUP-a koji danonoćno rade kako bi naši sugrađani bili sigurni i bezbedni.

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general Dejan Luković, pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.Od početka akcije detaljnim pregledom terena više stotina policijskih službenika pronašli su 29 automatskih pušaka, 10 pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike.

Ministar je dodao i da je u akciji uhapšeno 18 lica koja će biti procesuirana i koja su jedni od organizatora organizovane kriminalne grupe koja se bavila prebacivanjem migranata prema Mađarskoj. Akcija MUP-a Republike Srbije se nastavlja i nećemo stati dok poslednji krijumčar sa naše teritorije, ma gde to bilo, širom Srbije, ne bude uhapšen. U narednim danima MUP će nastaviti rad po svim hostelima, sobama na dan koje se izdaju, i taksistima koji su do danas bili logistika svima njima u dovoženju hrane, prevoženju do Subotice, ili nekih drugih destinacija i sa njima ćemo i u narednom periodu imati ozbiljan rad, poručio je ministar.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *