Prozivka dobila teretanu na otvorenom

Park na Prozivci odnedavno je bogatiji za teretanu na otvorenom, na kojoj će svi naši sugrađani koji se bave ovom vrstom rekreacije moći da vežbaju na novim i modernim spravama.

Teretana se nalazi na površini od 180 kvadrata, na kojoj je postavljena tartan gumena podloga koja ima za cilj smanjenje mogućnosti ozbiljnijih povreda prilikom vežbanja. Postavljeno je ukupno devet sprava, od kojih se ističu sprave za vežbe istezanja nogu, Švedske merdevine, ali i Rek sprava koja služi za izvođenje funkcionalnih treninga i ona je jedino postavljena upravo na ovoj lokaciji.

Ukupna vrednost radova iznosila je 4 miliona i 400 hiljada dinara, sredstva je obezbedio Grad Subotica, a izvođač radova je firma “Momentum” iz Subotice. Još jedna ovakva teretana će tokom sledeće godine biti postavljena u nekoj od mesnih zajednica, a u parku na Prozivci biće izgrađen skejt park.

“Trenutno se u mesnoj zajednici Prozivka izvode radovi na rehabilitaciji biciklističkih staza na delu Beogradskog puta od Bajnatske do ulice Blaška Rajića, kao i staza u pomenutoj ulici”, rekao je Srđan Bošnjak, inženjer za održavanje puteva u Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.