Uspešan početak sezone za jedriličare JK “Palić”

Jedriličarska sezona na Paliću počela je u drugoj polovini marta, a član JK “Palić” Nenad Zakić nedavno je otputovao u Tursku na Bodrum International Optimist Regatu koja je održana od 1. do 6. aprila, na kojoj je učestvovalo 447 takmičara iz 105 klubova i 21 država, u okviru koje je organizovano i Svetsko prvenstvo za klasu Optimist. Nenad Zakić se kao član srpske reprezentacije takmičio u „Bronze fleet“ grupi gde je od 63 takmičara osvojio treće mesto.

Sezonu takmičarskog jedrenja na Paliću otvorio je 7.  Finn Match Race Cup – Memorijal Vesna Skala, 09. i 10. aprila, a reč je o regati koja se organizuje prema međunarodnim pravilima „Match race“-a, odnosno održan je kao turnir sistem – ispadanjem u direktnom duelu. Učestvovala su 24 takmičara iz Srbije, Mađarske i Slovenije. Pobednik 7. FINN Match race Cupa – memorijal Vesna Skala regate je Peter Cegei iz Mađarske, drugo mesto zauzeo je Darko Burčul iz JK “Palilula”, dok treće je mesto osvojio takmičar JK “Palić” Balint Firstner.

I sredina aprila će biti aktivna za JK “Palić”, s obzirom da su se takmičari uputili na tri različite destinacije. Nenad Zakić će u periodu od 14. do 17. aprila učestvovati na 4. CLIVO SAILING CUP-u u Medulinu u Hrvatskoj, Kristina Boja i Danilo Bešić su na putu za Francusku, gde će se od 14. do 21. aprila održati ILCA 6 i ILCA 7 – U21 Evropsko Prvenstvo, a najmlađi takmičari klase Optimist će 16. i 17. aprila učestvovati na 29. Uskršnjoj regati koja će se održati u Novom Sadu.