Sutra se održava Solidarni bazar

Subotički ogranak Združene akcije Krov nad glavom u saradnji sa organizacijom “Collective Aid” sutra, 22. aprila u Parku Ferenca Rajhla organizuje Solidarni bazar.

Pozivamo sugrađane da posete bazar i ponesu odevne predmete koji im nisu potrebni, a mogu se koristiti. Upućujemo poziv ljudima kojima je odeća potrebna, oni će imati priliku da odaberu vrstu, veličinu i broj garderobe koja im najviše odgovara. Partnerska organizacija Collective Aiddoniraće odeću za naše ugrožene sugrađane, od koje će takođe moći da se bira. Tokom skupa, na gitari će nastupiti subotički kantautor Nikola Radonjić. Solidarni bazar će biti mesto gde će se solidarnost sa ugroženima pokazivati u praksi i mesto susreta gde ćemo imati priliku za upoznavanje, da čujemo jedni druge, životne priče ugroženih ljudi, da ih bolje razumemo, prevaziđemo predrasude, približimo im se i solidarišemo sa njima. U kriznim vremenima i opštoj nesigurnosti u kojoj živimo, međusobna empatija, pomoć i solidarnost je jedino što nam je preostalo, ističe se u pozivu organizatora.

Solidarni bazar počinje u 16 časova, a u slučaju loših vremenskih prilika održaće se u Omladinskom centru „Kerülj be“, u ulici Matije Korvina br. 9.