Subotički polumaraton okupio oko 1.350 trkača iz preko 20 zemalja

Početak programa povodom proslave Dana grada, godinama unazad prvobitno obeleži sportski spektakl. Oko 1.350 takmičara svih generacija iz Srbije i još 20 zemalja, učestvovalo je danas na 6. Subotičkom polumaratonu, a koji su snage odmerili u trkama na pet, deset i 21 kilometar.

Pobednik polumaratonske „trke kroz istoriju“, ove godine je Velimir Bojović, iz trkačkog kluba „Belgrade Marathon Runners”, koji je stazu dugu 21 kilometar istrčao za 1.14.04.

“Pre dve godine sa isto odneo pobedu na Subotičkom polumaratonu, gde sam trku završio rekordom 1.14.20, a ovog puta sam krenu dosta pametnje i mirnije, i jurio drugi deo trke. U glavi mi je bilo da oborim stari rekor, uslovi ne idu na ruku trkačima, ali sam uspeo u nameri.” – kazao je Bojović.

Među damama prva kroz cilj je prošla naša sugrađanka Izabela Mesaroš i to za vreme 1.31.18.

Početak Subotičkog polumaratona, ozvaničio je gradonačelnik Stevan Bakić, poručivši da je ponosan što je Grad u rekordnom roku od ove sportske manifestacije, uspeo da napravi drugu najmasovniju uličnu trku u Srbiji, i jednu od najlepših trka u regiji.

„Osećam ponos jer učesnici trčati ulicama grada koji je dao veliki broj sportskih imena, državnih šampiona, evropskih i svetskih prvaka, kao i olimpijskih pobednika. Ponosan sam jer ćete, ne samo trčati pored prelepih secesijskih zdanja, već ćete trčaćete ulicma grada koji je za 2024. godinu poneo zvanje „Evropski grad sporta“. Takmičari iz 21 zemlje su najbolji promoteri ove trke i oni koji će pričati o našem gradu i njegovim lepotama. Subotica je, a i sam slogan trke kaže „trči kroz istoriju“, prebogata sa svojim taradicijama, a naročito sa sportskom tradicijom.“ – rekao je gradonačelnik.

Uoči glavnih trka, preko 600 mališana trčalo je dečji maraton od Muzičke škole do Korzoa.