Program trećeg dana festivala pozorišta za decu (20.09.)

U okviru trećeg dana Međunarodnog festivala pozorišta za decu, danas na Sceni „Jadran” Narodnog pozorišta biće izvedene dve predstave u takmičarskom programu: „Scoooootch!” francuskog pozorišta Les noveaux ballets du Nord pas de Calais (10h) i „Borsszem Janko” Lutkarskog pozorišta “Bela Kover” iz Mađarske (17h).

U Dečjem pozorištu u 12h na programu je predstava “Nove cipele” u produkciji Tjan Gombau – Nacrtani čovek iz Španije. U 16 časova u Hotelu Patria biće predstavljeni 15. i 16. broj časopisa “Niti” za lutkarsku umetnost, kao i zbornik radova “Pozorište za decu – umetnički fenomen” (knjiga 12).

U organizaciji Festivala i Pozorišnog muzeja Vojvodine, 20. septembra počinje i trodnevna radionica terapije lutkom “Lutkom do mira ‒ lutkarstvo u terapiji i proceni”. Radionicu vodi Osa Viklun, dugogodišnja praktikantkinja i edukatorka u toj oblasti, iz Geteborga.

U okviru filmskog programa, na repertoaru će se naći animirani film “Pčelica Maja 3 – Zlatno jaje” u 11h u Bioskopu Eurocinema, a od 17h na Trgu slobode u planu je raznovrstan program u kome učestvuju plesne i glumačke grupe, ulični zabavljači, škole i vrtići. Svi programi na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu su otvoreni za posetioce i besplatni.