Palić domaćin takmičenja u bodibildingu i fitnesu za odrasle

Palić će u subotu, 24. septembra biti domaćin takmičenja u bodibildingu i fitnesu za odrasle. Reč je o Balkanskom prvenstvu koje se održava pod pokroviteljstvom Svetske fitnes federacije.

“Ovo je nešto do sada neviđeno što će se po prvi put održati na Paliću. Očekujemo oko 50 takmičara iz Austrije, Nemačke, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, najavili su nam se da će doći i takmičari iz Kuvajta i Iraka, a pošto je takmičenje otvorenog tipa, očekujemo učesnike iz čitavog sveta”, kaže Branislav Stanojević, predsednik Nacionalne fitnes Asocijacije Srbije.

Našu zemlju predstavljaće Subotičanin Aleksandar Mačković, koji je pre mesec dana trijumfovao na Velikogospojinskom kupu u Elemiru i na taj način se kvalifikovao za reprezentaciju Srbije.

“Dugo godina se nisam bavio bodibildingom, bio sam u nekim drugim sportovima poput Strongmena, a prošle godine sam se vratio nazad na “staru ljubav”. Dobio sam poziv od organizatora, pripremao sam se jedno 4-5 meseci, što mogu da kažem da uopšte nije lako. Zaposlen sam kao poštar, otac sam troje dece, tako da je ovo i sa finansijske strane veoma teško, pošto mora puno da se jede i koristi se puno preparata, same pripreme oduzimaju dosta vremena, ali nekako sam izgurao. Čast mi je da predstavljam Srbiju na jednom tako velikom takmičenju i nadam se da ću nešto i da osvojim. Takmičiću se u dve kategorije, teškoj (class3) i u kategoriji preko 40 godina. Pozivam sve Subotičane da dođu i da me podrže”, rekao je Mačković.

Takmičenje počinje u 13 časova, a održaće se u Kongresnoj sali Velike terase na Paliću. Ulaz je besplatan.