Incident u kompaniji u Malom Bajmoku posledica rada mašina

Nešto posle 18 časova, juče je došlo do incidenta u krugu kompanije koja se bavi prozivodnjom delova za vetroparkove u Industrijskoj zoni u „Mali Bajmok“. Čim je primećeno da se nešto sumnjivo događa izvršena je evakuacija dela radnika, a nadležne ekipe policije, vatrogasne službe i „Suboticagas“-a su izašle na teren.

Među prvim informacijama u medijima su se pojavile informacije da je u jednoj od velikih inostranih kompanija, koja posluje u okviru subotičke industrijske zone došlo je do havarije koja je izazvala problem sa gasom, međutim u toku današnjeg dana oglasili su se iz JKP „Suboticagas“ sa zvaničnim informacijama.

„Objavljene vesti su netačne, što je konstatovano izlaskom dežurne službe JKP „Suboticagas“ na lice mesta po pozivu nadležnih organa. Od strane dežurne službe utvrđeno je da nije bilo havarije na gasnoj instalaciji, ni curenja prirodnog gasa, kako je to objavljeno. Do širenja neprijatnog mirisa došlo je iz drugih razloga. Što su nadležni na terenu konstatovali, a ima veze sa mašinama u proizvodnom pogonu navedenog preduzeća, koje ne koriste gas kao pogonsko gorivo“ – piše u saopštenju javno-komunalnog preduzeća.

Po nezvaničnim informacijama, niko od zaposlenih radnika nije bio u životnoj opasnosti, niti je pretrpeo posledice usled nastalog incidenta.