Banka hrane donirala 1.4 tone voća i povrća

Banka hrane ove godine donirala je za naše sugrađane u potrebi 1,4 tone voća i povrća a paketi su u nedelju, 23. januara zahvaljujući vrednim volonterima i podeljeni.

Pozvali smo 40 porodica da dođu po svoj paket a obezbedili smo i volontere koji će sugrađanima u udaljenim mestima kao i onima koji se slabo kreću paket sa namirnicama odneti kući – kaže nam Tijana Mijović, administratorka fejsbuk grupe „Naše malo nekome je sve“ dodajući da je Banka hrane prošle godine za naše sugrađane dopremila 5 tona hrane.

Pomažemo onima koji su u potrebi a često to budu i zaposleni ljudi koji ne mogu da sastave kraj sa krajem – kaže Tijana i dodaje da ovih porodica na žalost ima sve više. Ipak, iste te porodice koje kada se finansijski malo stabilizuju počinju da budu donatori jer svrhu naziva „Naše malo nekome je sve“ shvataju u pravom smislu reči.

Tijana još kaže da im svakodnevno stižu upiti sugrađana u potrebi ali da gledaju da pored onih stalnih porodica koje pomažu prihvataju i nove. Imamo divnu saradnju sa Gradskom upravom koja nam eventualno skrene pažnju na porodicu u potrebi koju obiđemo a potom i pomognemo u skladu sa mogućnostima. Jednom mesečno praktikujemo prikupljanje namirnica a uglavnom su to mesne zajednice Gat, Ker i Prozivka dok ostalim danima radimo na spajanju donatora i porodica u potrebi.

Editka Nađ baka je koja se sa 12.000 dinara primanja brine o svojoj unuci sa posebnim potrebama. Ona za portal Suboticadanas.rs ističe da joj ova pomoć mnogo znači ali i da je od grupe odnosno putem donacija dobrih sugrađana uspela da zameni stari dotrajali nameštaj.

Pored svojih redovnih akcija administratorke grupe uspele su da organizuju, uz veliku pomoć sugrađana velikog srca renoviranje kuće jedne bake koja živi sa unucima , izgradnju kompletnog kupatila a u toku je i izgradnja kuće za jednu porodicu, koja bi uskoro trebala da bude završena.