Ubedljiva pobeda fudbalera Bačke nad ekipom Mladosti

Ubedljiva pobeda fudbalera Bačke nad ekipom Mladosti

Fudbaleri Bačke i Mladosti iz Bačkog Petrovca, odigrali su derbi meč 22. kola Vojvođanske lige grupa Sever, koji je završen ubedljivom pobedom domaće ekipe na terenu kraj Somborske kapije sa 3:0. Subotičani su od samog početka krenuli ofanzivno sa velikom željom da osvoje nove bodove, a poveli su sredinom prvog poluvremena, da bi u nastavku meča overili ubedljivu pobedu.

Prvu ozbiljnu priliku domaći su imali u 21. minutu, kada je Anđić uposlio Malenčića, čiji šut blokira štoper gostiju. Dva minuta kasnije, Bačka je svoju bolju igru krunisala vodećim golom, međutim Mezei je bio oboren u kaznenom prostoru Mladosti, pa je sudija bio primoran da svira penal. Siguran izvođač bio je Glišović za prednost od 1:0. Nastavili su fudbaleri Bačke sa pritiscima ka protivničkom golu do kraja prvog poluvremena, a Mladost je čekala svoje šanse kojih u prvih 45 minuta baš i nije bilo.

Početak drugog dela utakmice pripao je gostima, koji su krenuli konkretnije ka golu protivničke ekipe. Stvarali su šanse i bili sve opasniji, ali je Bačka strpljivo čekala svoju šansu i u 58. minutu duplirala vodstvo. Anđić koji je bio kreator gola, uposlio je mladog Vranu koji je odlično prevario svog čuvara i loptu poslao u mrežu za 2:0. Nakon ubedljivog vodstva, fudbaleri Bačke su se malo opustili i prepustili inicijativu gostima. Najbolju šansu za smanjivanje rezultata imao je Grković koji iz neposredne blizine loptu poslao preko gola, a konačan rezultat od 3:0 postavio je Đorđe Glišović u 90. minutu

Bačka 1901: Jakovčević, Pantelić, Mezei, Đurović, Kiš, Milijašević, Šijačić, Malenčić (78. Delić), Anđić (71. Nenadović), Glišović, Vrana (78. Temunović). Trener: Zoran Milidrag.

Mladost BP: Mladenović, Štefek (46. Ožvat), Šproh, Brajković, Vladislav, Laćarak, Grković, Božović (62. Požarev), Meseldžija, Serdar, Jakuš. Trener: Stojan Ilić