Poslovna trka “Serbia business run” održana na Paliću

Druga u seriji poslovnih trka Schneider Electric Serbia Business Run održana je u četvrtak, 21. aprila na Paliću a u istoj je učestvovalo  695 zaposlenih iz kompanija  koje posluju u Subotici.

Kompanije Continental, Flender, Erdsoft, Medigroup, Normagroup, Patent co, JKP Subotička toplana, Vojput samo su neke od kompanija koje su uzele učešće. Sve je dobro organizovano i svi smo došli do cilja živi i zdravi, kaže za portal Subotica danas, Sead Škiljo iz kompanije Continental. U trci je učestvovalo nas 60 iz firme, a u trci dužine 5 kilometara, malo se trči, malo šeta i ono najvažnije druži se. Subotica Business Run je jedna od najvećih trka u gradu i najveći gradski sportsko-poslovni događaj u ovom delu Srbije u kojoj je za tri godine učešće uzelo 100 kompanija i preko 100 zaposlenih.

U Serbia Business Run trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja pola i maksimalnog broja učesnika. Svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim. I ove godine učesnike je čekao bogat startni paket, a nakon istrčanih ili ishodanih 5k održana je After Work & Run žurka.

Kompanije i njihovi zaposleni se takmiče u sledećim kategorijama: Najbrži tim (najbolje zbirno vreme prva tri trkača u timu), NajFIT kompanija – kompanija sa najviše trkača, Najbrži kolega i Najbrža koleginica.

Najbrži tim ovogodišnje trke je ekipa Soja protein-a dok je za NajFIT kompaniju proglašena kompanija Infostud, koja je na trci imala najviše trkača.

Najbrži kolega ovogodišnje trke je Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka dok je najbrža koleginica Sandra Uzelac iz firme Samer.

Nakon održane trke na Paliću , ista će se održati u Nišu, 8. Septembra, odnosno 29. septembra u Beogradu.

Ideja Serbia Business Run sportsko-poslovnog događaja jeste širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije. Do sada je na događajima učestvovalo preko 750 kompanija i 16.000 zaposlenih.

Schneider Electric, svetski lider u oblasti upravljanja energijom i ponosni sponzor čuvenog maratona u Parizu, partner je ovog sportsko-poslovnog događaja. Schneider Electric je prošle godine poneo titulu najodrživije kompanije na listi Corporate Knights. U godini kada obeležava jubilej, 20 godina rada u Srbiji, Schneider Electric u svom HUB-u ima preko 1000 zaposlenih koji rade na razvoju i isporuci softvera u oblasti elektroenergetike.

Spajanje svetskog lidera u održivosti sa Serbia Business Run nastalo je sa ciljem da ova trka do 2025. postane prvi najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv. Ovaj ambiciozni cilj biće postignut postepenim uvođenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela, reciklažnog sistema na svakoj trci.