Održan “Spartans” – turnir u hokeju na ledu

Proteklog vikenda je u organizaciji HK “Spartak”, na Gradskom klizalištu održan 13. Međunarodni dečji turnir “Spartans”, koji je ove godine okupio 13 ekipa iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, HK Vojvodina, HK NS Stars, HC Seged, HK Medvjedi, HK Vukovi i domaćin HK Spartak, sa ukupno oko 130 dečaka i devojčica uzrasta 8 i 10 godina.

“Ekipe su čitav dan igrale utakmice po principu „svako sa svakim“. Iako je na samom početku turnira krenuo da pada umereni sneg, to ni jednog sekunda nije pokolebalo najmlađe hokejaše i njihove navijače na tribinama, jer se hokej igrao punom parom. Srećom, sneg je posle nekih sat vremena oslabio, a zatim i potpuno stao, tako da su deca imala mogućnost i priliku da osete pravi „winter classic“ i hokej kako se to nekada davno igralo. Dalje u nastavku dana nas je vreme poslužilo i sve je proteklo u najboljem redu”, kaže Uroš Brestovac, trener HK “Spartak”.

Kao i prethodnih godina, na turniru nije bilo nikakve rezultatske evidencije, a sva deca na kraju su dobila zaslužene nagrade u vidu diploma i medalja za prikazani trud i zalaganje, dok su roditelji i ostali navijači na tribinama imali priliku da na delu vide male majstore ovog sporta i da pozdrave sve njihove akcije, dodavanja, golove, odbrane i sva druga umeća. Od članova HK “Spartak” na turniru su nastupili: Novak David, Piuković Roko, Ivanković Marijan, Pijović Aleksa, Mandić Marta, Tikvicki David, Rajković Marin, Brestovac Tara, Stanojević Jana, Marko Mateo, Katona Sanja, Simić Milutin, Vojnić T. Filip, Vojnić T. Ana, Marton Leon, Glogovac Momčilo, Vidaković Aleksa, Kovač Mark, Kesejić Matej, Milovanović Lav, Barović Vuk, Gršić Luka, Moric Botond, Čanji David, Toldi Andor, Stanojević Stefan, Palibrkić Aleksa i Šebek Čaki Dorian koje su vodili treneri Uroš Brestovac, Miloš Kojić i Norbert Kovač.

Kao prateći deo ovogodišnjeg “Spartans” turnira i tradicije prijateljskih odnosa HK “Spartak” i HK “Vukovi” iz Sarajeva koja se održava više od decenije, selekcije ova dva kluba do 12 i do 15 godina odigrale su po dve prijateljske utakmice, a u sva četiri susreta pobede je odneo domaći sastav i to rezultatima 7:1 i 3:2 (selekcija U12), dok je selekcija U15 zabeležila pobede (8:0 i 10:5). U ovim susretima pratećeg programa su za selekcije U12 i U15 nastupili: Kukaras Luka, Koso Viktoria, Gubičak Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Čepela Filip, Nedeljkov Mateja, Martinović Ognjen, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Piuković Pavao, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Anđelković Luka, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Trišić Lucien, Tikvicki Martina, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Lakićević Vidak, Šabić Iva, Kujundžić Andrej, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Dakić Stefan, Maravić Stefan i Kopunović Oleg.

U danima vikenda koji su pred nama, na Gradskom klizalištu će se održati 17. Međunarodni turnir za veterane “WINTER CLASSIC – SUBOTICA 2023”, koji će okupiti ukupno 15 ekipa iz Slovenije, Češke, Slovačke, Kanade, Mađarske i Srbije, a utakmice će biti na programu u petak, 27. januara od 13 do 21, u subotu, 28. januara od 9 od 23 i u nedelju, 29. januara od 9 do 15 časova. Ulaz na sve utakmice je besplatan.