Na Paliću se u nedelju održava “Trka oko tri jezera”

U organizaciji Planinarsko-sportskog kluba “Spartak”, u nedelju, 02. aprila na Paliću se održava 2. kolo Treking i Trejl lige Srbije i 3. kolo Vojvođanske treking lige  – Subotica, Hajdukovo, pod nazivom “Trka oko tri jezera”. Mesto održavanja je Visitorski centar “Ludaš” na Hajdukovu, a staze će voditi u okolinu Ludaškog, Krvavog i Palićkog jezera. Početak takmičenja je u 08 časova, kada počinje prijava učesnika, a start trke je u 10 časova.

Takmičari će moći da odaberu jednu od tri staze:

– Mala staza: dužina 19,5 km, uspon 38 m, vremenski limit 6 sati i 30 min (29 bodova).

– Srednja staza: dužina 30,3 km, uspon 40 m, vremenski limit 8 sati i 45 min( 45 bodova).

– Velika staza: dužina 39,5km, uspon 44 m, vremenski limit 10 sati (60 bodova).

Rok za prijavljivanje i uplatu kotizacije je petak 31. mart do ponoći, a novi takmičari popunjavaju prijavni obrazac prilikom prijavljivanja. Popunjen i potpisan prijavni obrazac za nove takmičare se može poslati i putem mejla na adresu treking@pss.rs.

Prednost prilikom preuzimanja startnog materijala imaće ekipe i pojedinci koji su izvršili prijavljivanje elektronskim putem, a kotizacija za učešće iznosi 500 dinara. Kotizacije su oslobođeni takmičari do 18 godina starosti. Proglašenje pobednika male staze biće upriličeno u 13:30, srednje staze u 14, a velike staze u 14:30, dok će najbolje ekipe biti proglašene u 15 časova.