Izuzetni rezultati za atletičare Spartaka

U Sremskoj Mitrovici održano je Pojedinačno prvenstvo AP Vojvodine za starije pionire i pionirke, na kojem su takmičari iz AKŽ „Spartak“ postigli izuzetne rezultate osvojivši četiri medalje.

Višnja Vilov, mlada i izuzetno ambiciozna atletičarka „Spartaka“, ostvarila je veliki uspeh u trci na 300 m. Pobedila je u konkurenciji trideset takmičarki iz cele pokrajine i postala šampionka Vojvodine u ovoj disciplini sa rezultatom od 43,3 s. Njen trijumf predstavlja sjajan podvig i potvrdu njenog talenta i rada.

Ferenc Marton i Ferenc Nemet su se takmičili u dve bacačke discipline. U bacanju diska, Nemet je osvojio drugo mesto s rezultatom od 30,30 m, dok je Marton zauzeo treće mesto s rezultatom od 30,00 m. U bacanju kugle, Marton je osvojio bronzanu medalju s rezultatom od 9,66 m, dok je Nemet bio peti s rezultatom od 8,06 m. Ova dva „bacača“ su pokazala izvanredan talenat za ove discipline i ostvarili odlične rezultate.

U trci na 800 m, Elena Puškar je zauzela četvrto mesto s vremenom od 2:35,71. Iako nije osvojila medalju, njen nastup ukazuje na to da je u dobroj formi i da se može nadati ostvarenju nekog odličja na državnom prvenstvu koje se održava narednog vikenda.

Pored navedenih atletičara, na ovom takmičenju su takođe učestvovale Tamara Horvat (6. mesto – 44,5 s) i Dajana Bašić Palković (7. mesto – 44,8 s) u trci na 300 m, Lana Budanović (15. mesto – 13,55 s), Ema Jovanović (28. mesto – 14,38 s) i Čila Benak (37. mesto – 14,90 s) u trci na 100 m, kao i štafeta 4×100 m (Budanović, Jovanović, Bašić Palković, Vilov) koja je zauzela 6. mesto s rezultatom od 53,95 s. Svi ovi takmičari su dali svoj doprinos i predstavljali svoj klub na visokom nivou.

Za sve ove sjajne rezultate i osvojene medalje zaslužan je trenerski tim Atletskog kluba „Spartak“, koji čine Bela Evetović, Jožef Kereši, Zvezdan Kalmar i Luna Jović, u ulozi pomoćnog trenera.