Protesti poljoprivrednika – Dan drugi

Danas smo počeli radikalnije mere a u planu je nastavak blokada jer Vlada nas ne shvata ozbiljno, kažu u glas poljoprvrednici koji su danas na sat vremena blokirali Štrosmajerovu ulicu.

U sat vremena koliko je trajala blokada propuštala su se vozila hitne pomoći, vatrogasci, trudnice i osobe sa invaliditetom a prohodna je bila i ulica Petra Drapšina kako bi „zarobljena vozila „ u Štrosmajerovoj mogla da izađu.

Plan je da će se nastaviti blokade odnosno da ih proširimoi van grada. Traktori pristižu a očekujemo i traktore iz Šupljaka i Malih Pijaca a 30 traktora stojiu Žedniku, kaže Miroslav Kiš, poljoprivrednik dodajući da će se tokom dana odlučiti da li će blokadu „preseliti“ kod Patrie.

Od izvoznika postali smo uvoznik a država nam se zabranama umešala u promet i pravi nam veću štetu nego korist. Kada je pšenica i mleko pojeftinilo zašto u prodavnicama  ne pojeftini krajnji proizvod, pita se Kiš i dodaje da su u prodavnicama marže velike a kupovna moć sve manja. Sve su to posledice loše agrarne politike. Poljoprivrednika je sve manje a mi ovim protestima samo ukazujemo da se nešto mora menjati.