OŠ “10. oktobar” organizovala humanitarnu akciju “Osmeh u kutiju”

Osnovna škola “10. oktobar” po 10. put organizovala je humanitarnu akciju “Osmeh u kutiju”, u okviru koje su učenici sakupljali igračke, slatkiše, obuću, odeću i školski pribor za svoje drugare koji su težeg materijalnog stanja. I ove kao i prethodnih godina prikupljeno je između 250 i 300 paketića koji su predati Gradskoj organizaciji Crvenog krsta.

Direktorica škole Melinda Đurić Kiš, izrazila je nadu da će ovom akcijom izmamiti osmehe na licima kako dece, tako i odraslih. “Deca su uglavnom donela polovnu garderobu, međutim ovde ima i novih stvari koje su mališani sami kupili ili su nabavljeni iz socijalnih sredstava škole. Prosto smo želeli da pomognemo onima koji su u teškom materijalnom položaju, koji ne mogu sebi i svojoj deci priuštiti poklone za predstojeće praznike. Moja poruka svim našim sugrađanima je da sledeće godine u svakom danu u sebi potražimo barem mali deo Božića i onog najlepšeg u sebi da darujemo, poklanjamo, obratimo pažnju i pomognemo jedni drugima, jer ćemo i naš, ali i život svih u našem okruženju učiniti lepšim”.

“Preko 300 dece različitog uzrasta su korisnici Narodne kuhinje i mi smo uvek u stanju potrebe i što se tiče dečije garderobe, opreme, školskog pribora, odeće i obuće i ovaj gest dobre volje učenika i lekcija iz humanosti će vratiti osmeh na lice mališanima koja su na Narodnoj kuhinji”, istakla je Nevena Lukić, stručni saradnik Crvenog krsta.