Obnovljena računarska laboratorija

U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici u petak, 12. maja svečano je otvorena obnovljena računarska laboratorija. Visoka tehnička škola je iz sopstvenih sredstava laboratoriju opremila sa 28 računara dok je Inspira grupa kao dugogodišnji saradnik ove obrazovne institucije uložila u sam enterijer učionice koji će studentima omogućiti da lakše i prijatnije savladavaju zadatke.

Ova učionica će služiti za edukaciju inženjera različitih profila prvenstveno sa naglaskom na informacione tehnologjije, veštačku inteligenciju, informacionu bezbednost i mreže, rekao je prof dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima dk je direktor Inspira grupe Branimir Gajić istakao da se saradnjom sa mladima razvija nešto što je svima korisno.

Potrebno je razvijanje inženjersko programerskih znanja koja su tražena na tržištu a samim tim bolje se razvijaju i firme koje funkcionišu ovde dok studenti imaju priliku da dobijaju više praktičnog iskustva pored dobrog akademskog, bolje uslove što dovodi do toga da Subotica bude atraktivnije mesto za život.

Sara Babić, apsolvent i predsednica Studentskog parlamenta istakla je ovom prilikom da opremljena učionica studentima stvara dobru atmosferu kako bi mogli da rade na projektima dok Nemanja Đaković student informatike sa praksom u Inspira grupi dodaje važnost saradnje obrazovnih institucija sa privredom.

Možemo da stičemo praktična stanja i već radimo na realnim projetima a možemo da dobijemo i praksu i stipendiju, kaže Nemanja. Viktor Lacko student je generacije, trenutno na trećoj godini.

Inspira grupa me je stipendirala tokom druge godine i to mi je pomoglo da podignem znanje na viši nivo. Ambicije su mi da napredujem u znanju a kada dođe prilika da to i iskoristim, kaže Viktor koji planira da ostane u Subotici.