Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za vođenje poslovnih knjiga

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Subotica organizovala je dodelu sertifikata polaznicima koji su pohađali obuku za vođenje poslovnih knjiga.Onlajn Obuka za vođenje poslovnih knjiga je u subotičkoj Filijali NSZ,  realizovana u periodu od 15. decembra 2022.godine do 11. aprila 2023.godine u šest ciklusa. Obuku je pohađalo 94 nezaposlenih lica, koja su tokom 140 časova, odnosno 20 dana trajanja obuke, savladala znanja iz oblasti vođenja poslovnih knjiga po sistemu dvojnog knjigovodstva, izradi budžeta firme primenom informacionih tehnologija u vođenju poslovnih knjiga, korišćenjem e-knjigovodstva.

Za obuku su mogla da se prijave sva lica  koja se nalaze na evidenciji a koja imaju minimum završen četvrti nivo stručne spreme, rekla je  Milena Kosović, organizatorka obrazovanja odraslih ističući da je specifičnost obuke  u tome što između predavača i polaznika nije bilo neposrednog kontakta nego se komunikacija vršila putem četa mejlom.

Svidelo mi se što je obuka onlajn a za mene je ovo jedno novo iskustvo gde sam stekla novo znanje i i poboljšala poziciju na tržištu rada, rekla je Zorana Lajšić polaznica iz Bačke Topole.

Izvođač obuke je Idego doo, iz Beograda, a obuka se sprovodila online, putem platforme za učenje.