Operski koncert u čast stogodišnjice od rođenja Marije Kalas

Subotica se operskim koncertom pridružuje svetskim gradovima u kojima se prigodnim programima obeležava jubilej stogodišnjice od rođenja velike operske dive Marije Kalas. Koncert na kom će se čuti najpoznatije operske arije, dueti i kompozicije, biće održan u četvrtak, 28. septembra u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova.

Na koncertu nastupaju sopran Mirjana Nedeljković, studentkinja FMU-u i članica ansambla pozorišta na Terazijama i bariton Milan Obradović, koji je završio master studije na FMU, kao i sopran Ester Čuzdi, studentkinja druge godine master studija solo pevanja na Univerzitetu „Bartok Bela“ u Segedinu, nekadašnja učenica Muzičke škole u Subotici. Gosti koncerta su članovi udruženja „Shake & Spear“ iz Beograda, čiji je predsednik istaknuti pijanista i klavirski saradnik, docent na katedri za klavir beogradskog FMU, Milivoje Veljić.

„Kako i dolikuje jednom takvom koncertu, mi ćemo izvesti operske arije koje su nastale iz pera najvećih – Verdi, Pučini i Bize, ali i Nina Rote. Čućemo i operski duet iz Evgenija Onjegina, čuveni završni duet kojim se završava opera Čajkovskog, kao i solo pesme koja su dela srpskih i mađarskih kompozitora. To će ujedno biti i jedno volakno-instrumentalno veče. “ – najavio je Veljić.

Ulaz na koncert je besplatan.