Formiranje Hrvatske manjinske liste DSHV prećutno odbio

Hrvatice i Hrvati na predstojećim izborima, za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, nemaju svoje autentične predstavnike, stoga ih pozivamo da se opredele za one liste i pojedince za koje veruju da će im život učiniti boljim u mestu u kojem žive, ceneći ne samo šta i kako govore, već i hoće li uopšte biti u prilici da ostvare obećano, ističe se u saopštenju Demokratske zajednice Hrvata i još navodi da je predlog za formiranje Hrvatske manjinske izborne liste DSHV je prećutno odbio.

Odabirom koalicionih partnera i načinom izlaska na ove izbore Tomislav Žigmanov se kandiduje za ulogu „Željka Komšića“ a Hrvatima u Srbiji se sprema Bosanski scenario.

Deo populacije većinskog naroda, okupljen pod šinjelom Nenada Čanka, izabraće svog omiljenog Hrvata – Tomislava Žigmanova. Stoga, čak i ako Tomislav Žigmanov bude izabran, neće imati nikakav legitimitet niti pravo da se naziva predstavnikom Hrvata.

Istorijska šansa da Hrvatice i Hrvati u Republici Srbiji dobiju svog autentičnog predstavnika u najvišem zakonodavnom telu Republike Srbije, usled nedavno usvojenih afirmativnih mera za liste nacionalnih manjina ugrađenih u Zakon o izboru narodnih poslanika, odlukom je DSHV-a o načinu izlaska na ove izbore nepovratno izgubljena, dodaje se još u saopštenju Demokratske zajednice Hrvata.