Volonteri udruženja “Čepom do osmeha” čistili teretnu stanicu u Subotici

Humanitarno – ekološko udruženje “Čepom do osmeha” realizuje projekat “Čisto iz ljubavi”, u okviru kojeg je danas u Subotici održana akcija uklanjanja otpada na teretnoj stanici u blizini lanca prodavnica “Lidl”, koja je partnerski podržala ovaj projekat. U akciji je učestvovalo 35 volontera iz Sombora, Sente, našeg, ali i drugih gradova, a ovo je sedma od osam lokacija, koje će tokom maja biti obuhvaćene aktivnostima, u cilju uređenja životne sredine.

Milorad Novković iz Novog Sada je već šest godina volonter u udruženju, a priključio se i današnjoj akciji sakupljanja otpada. “Volonter sam zato što želim da priroda bude čista, ja sam inače i planinar više od 20 godina, često boravim u prirodi, jako je volim i želim da bude uređena”.

Kako ističe Boriša Petković, jedan od osnivača udruženja “Čepom do osmeha”, cilj je da se ukloni što veća količina otpada iz prirode i okruženja i ukaže na značaj i važnost brige za lokalnu zajednicu. Suština je da zajedno sa našim lokalnim aktivistima iz Subotice i širom Srbije skrenemo pažnju na značaj zaštite životne sredine, jer zaista ovo što sada radimo bojim se da ne ide u dobrom smeru. Ljudi su itekako puni usta o zaštiti životne sredine i ekologije, a u praksi to ne deluje tako. Konkretno, ovde se građani žale da je ispred teretne železničke stanice otpad neverovatan i prave se male deponije, a kada one nastanu, sa njima nastaju još veći problemi. Mi smo jedna porodica koja želi zajedno da deluje, ne brine nas ko je odakle i svuda su problemi kada je reč o životnoj sredini isti. Mi želimo da skrenemo pažnju da ne treba da pričamo samo o problemima, ajde da rešimo i uradimo čisto iz ljubavi za našu decu i bolje sutra”.