Uskoro nova zabava za najmlađe u centru grada – ledeni tobogan

U toku je postavljanje novogodišnje rasvete, koja će za razliku od prošle, ove godine svetleti nešto kraće. Prema preporuci Ministarstva energetike o uštedi električne energije, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje je broj svetlećih ukrasa smanjilo za trećinu.

Ove godine će rasveta biti postavljena na Segedinskom i Senćanskom putu, na Korzou, u Štrosmajerovoj, ulici Maksima Gorkog, na Aleji maršala Tita i u ulici Dimitrija Tucovića, dok je prigradska mesta koja su inače imala novogodišnju rasvetu, ove godine neće imati.  Novogodišnja rasveta će svetleti od 15. decembra do 15. januara.

Kako objašnjava Nebojša Gabrić, referent za održavanje javne rasvete u pomenutom preduzeću, ove godine izuzeta su okolna naselja upravo zbog uštede.

“Što se tiče dekorativnih figura, kočija, porodice Sneška Belića, Deda Mraza i ljubavne klupe na Radijalcu i drugih ukrasa to će ostati, ali s obzirom na činjenicu da imamo dve hiljade dekorativnih elemenata, njihov broj je smanjen za 700, kako bi se uklopili u onih 33 odsto koje smo dobili kao zahtev za smanjenjem potrošnje”, rekao je Gabrić.

U centru grada tradicionalno će biti postavljena novogodišnja jelka, a sugrađani koji vole klizanje moći će da uživaju na čak pet klizališta koja će se nalaziti na Paliću, u Bajmoku, Čantaviru, Novom Žedniku i na Prozivci. Novina ove godine je ledeni tobogan, koji će biti postavljen ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću. Sva klizališta će biti otvorena od 15. decembra do kraja januara naredne godine.