U subotu se održava „Žednički višeboj”

Sportsko-rekreativna manifestacija „Žednički višeboj”, po treći put će biti održana 10. juna u Novom Žedniku na sportskom terenu fudbalskog kluba „Preporod”, gde će učesnici imati priliku da kroz devet disciplina pokažu spretnost i fizičku spremnost.

Takmičenje će startovati već od 07 časova, a program će biti podeljen u dva dela. Prvi deo programa okupiće decu kroz nadmetanja u trčanju u vreći, trčanju po brvnu, nošenju jaja i trci na 50 metara, dok je drugi namenjen odraslima, koji će se takmičiti u skoku u udalj, skoku u uvis, obaranju ruke, povlačenju kuke, nadvlačenju štapa, trčanja po brvnu, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju konopca i penjanju uz stožinu. Prijava za dečje discipline nije neophodna, dok stariji moraju do samog takmičenja (10. jun) da prijave svoje ekipe sa po deset članova, a u igrama mogu da učestvuju kako meštani sela, tako i svi koji žele da daju svoj doprinos i pokažu svoju spretnost u disciplinama.

Kotizacija po ekipi je 10.000 dinara, a svi zainteresovani mogu da se prijave za učešće u sportskim igrama do dana održavanja, putem telefona na broj 064/314 37 97, 064/295 45 22, 065/878 55 16 ili 064/297 61 51. Najuspešnije takmičare očekuju vredne novčane nagrade, a nakon takmičenja za sve goste biće obezbeđen ručak. Osim takmičarskog, ova manifestacija ima i zabavni, ali i edukativni karakter, budući da se kroz „Žednički višeboj” i sportske igre, koje se vraćaju na teren fudbalskog kluba „Preporod”, slavi istorija i tradicija ovog sela i onih koji su ga naselili, ali i očuva njihov identitet.

Osim negovanja tradicije, želja organizatora je i da se podstiče zajedništvo, jača kolektivni duh, uz promociju fizičke aktivnosti. Takmičenje treću godinu zaredom samostalno organizuju pojedinci okupljeni u udruženje građana „Đeneral Hadžićevo”. „Žednički višeboj” održava se u okviru proslave seoske slave Novog Žednika – Svete Trojice, tokom koje, meštane sela, ali i sve one koji ga posete, očekuje bogat sportski, ali i kultrno-umetnički program do kraja leta.