U Subotici nijedna škola nije dobila preteći mejl o podmetnutoj bombi

Povodom informacija koje su se danas pojavile u medijima, a tiču se dojava o podmetnutim bombama u školama, koje su tokom noći stigle na mail adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, prema informacijama koje smo saznali u Školskoj upravi Sombor, pod koju spada i Grad Subotica, nijedna škola u našem gradu za sada nije dobila takvu vrstu elektronske pošte pretećeg sadržaja, kaže za sajt Subotica danas rukovodilac Milana Minarski.

“Na području sedam opština, čije osnovne, srednje škole i predškolske ustanove spadaju pod ingerenciju Školske uprave Sombor, za sada je sve u redu i nemamo nikakve naznake da postoje bile kakve mogućnosti za prijavljivanje slučajeva podmetnutih bombi u obrazovnim ustanovama. Mi generalno i po drugim osnovama sarađujemo sa Policijskim upravama, pošto oni imaju svoje sektore saobraćaja, bezbednosti, tako da za sada mi smo samo dobili uputstva od Ministarstva prosvete da ukoliko se bilo šta desi, kontaktiramo MUP u opštini za koju je nadležan. Ovo je veoma žalosno, mi se igramo sa decom koja umesto da žive u jednom mirnom svetu koji je lep i otvara puteve ka budućnosti, treba da žive u strahu”, dodala je Minarski.

Kako prenosi RTV, dojave su osim u škole u Novom Sadu stigle i u pojedinim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji. U cilju bezbednosti učenika obavešten je MUP čije ekipe su na terenu. Do okončanja pregleda nastava se odvija onlajn, a učenici će se vratiti u klupe nakon potvrde da su objekti bezbedni.