Trka za Leonu Kovač

Humanitarna štafeta “Subotica – Beograd 2022”, održana je 22. i 23. oktobra. Start trke bio je u subotu u 06 časova iz centra grada, a cilj je bio kod Hrama Svetog Save u Beogradu.

U trci je učešće uzelo sedam trkača, Srđan Cvijanović, Srđan Saulić, Zvonimir Perušić, Dijana Šarčević, Zoran Crnković, Rita Husar, Dragan Đurđević, Siniša Milodanović, Šebešćen Aron, Nenad Andrašić, a cilj manifestacije je da se skrene pažnja na našu sugrađanku Leonu Kovač, kojoj su potrebna sredstva za dalje lečenje.

Sama trasa kretanja trkača bila je Subotica – Višnjevac – Čantavir – Bečej – Čurug – Titel – Perlez – Dunavac – Zemun i na kraju Beograd. Građani dobre volje ovom prilikom mogli su da pomognu ovu manifestaciju i da trkače podrže slanjem SMS poruke 1125 na 3030, a isto tako kompanije i preduzeća mogla su da uplate novac na žiro račun koji se može naći na zvaničnom sajtu fondacije „Budi human”.

“Za mene je ovo ogroman podvig. Utisci se još uvek nisu slegli i osećam se fenomenalno. Trčali smo više od 24h, zahvatila nas je i kiša, ali ništa nam nije bilo teško. Iako se većina nas ne poznaje od ranije, fantastično smo se slagali, bodrili smo jedni druge”, rekla je jedna od učesnica trke Dijana Šarčević.

Veliku podršku trkači su dobijali od građana iz onih mesta kroz koja su prolazili. Da nije u pitanju bila samo moralna podrška, svedoči podatak da je tokom trke za lečenje male Leone poslato više od 2.000 SMS poruka (431.600 dinara), dok je na žiro račun uplaćeno više od 168 hiljada dinara.