Sve je spremno za početak kupališne sezone na bazenu u Dudovoj šumi

Na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi sve je spremno za predstojeću kupališnu sezonu koja počinje u petak, 16. juna, a zaposleni u Javno-komunalnom preduzeću „Stadion“ su se tokom prethodnih meseci maksimalno potrudili da, shodno svojim mogućnostima srede kompletan bazenski kompleks.

Prefarbani su bazeni, kao i sam plato oko bazena, tribine, uređene su zelene površine koje su obogaćene novim sadnicama, renovirani su dečje igralište, teretana na otvorenom, tobogan, kupljeni su novi suncobrani i ležaljke, kao i novi filteri za prečišćavanje vode. “Sve ove investicije koštaju više od milion dinara, a ovaj iznos je preduzeće finansiralo iz sopstvenih sredstava. Moram reći da smo nedavno uspeli da zamenimo i reflektore pored bazena, a  ugradili smo i sistem kontrole ulaza, ova investicija vredi više od 3,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Poseban akcenat ćemo staviti na higijenu bazena, voda se kontroliše svakodnevno, pored toga njenu ispravnost kontroliše i Zavod za javno zdravlje, ali apelujemo na kupače da i oni vode računa o higijeni, da ne ostavljaju smeće za sobom i da redovno koriste tuševe i dezobarijere”, istakla je  Tamara Dimitrioski, direktorica JKP „Stadion“.

Čila Goli, članica Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i razvoja, naglasila je da Grad Subotica kao osnivač JKP „Stadion“ svake godine odvaja sredstva za funkcionisanje ovog preduzeća, koje je zaduženo za upravljanje sa ukupno osam sportskih objekata. “Prošle godine izdvojena sredstva su bila u visini od 150 miliona dinara, a ove godine smo taj iznos povećali na 161 milion dinara, što pokriva kako tekuće, tako i kapitalne subvencije prema ovom preduzeću, a rebalansom budžeta koji je sproveden početkom juna predviđena su i dodatna sredstva u visini od milion i 750 hiljada dinara za poboljšanje uslova na Gradskom stadionu i poboljšanja uslova za trening fudbalskih klubova i atletičara. Smatram da je izuzetno važna saradnja između grada, JKP Stadion i sportskih klubova, kao i sportskih udruženja, koja je do sada bila uspešna, što potvrđuje i činjenica da smo za narednu godinu izabrani za Evropski grad sporta”.

Pored olimpijskog bazena, u okviru bazenskog kompleksa nalaze se i tri dečja, od kojih je jedan sa termalnom vodom, kao i bazen sa toboganom, a tu su i dečje igralište, teretana na otvorenom, odbojkaški teren na pesku, ležaljke, suncobrani i kafići koji posetiocima nude mesto za odmor i osveženje. Bazen će biti otvoren svih sedam dana u nedelji, ponedeljkom od 12 do 18 časova, od utorka do petka dvokratno, od 06 do 07:30 i od 11 do 18 časova, dok će danima vikenda biti otvoren od 06 do 07:30 i od 11 do 19 časova. Cena ulaznice za odrasle koštaće 250 dinara, dečja karta staje 150, deca do 5 godina ulaz ne plaćaju, a cena karte za penzionere iznosi 150 dinara. Takođe, postoji mogućnost kupovine mesečne karte za rekreativce, a njena cena je 3 hiljade dinara, dok će iznajmljivanje ležaljki i suncobrana koštati 100 dinara. Kao i svake prethodne i ove godine tokom letnjih meseci biće organizovana sportska manifestacija „Super leto“, sa ciljem da deci školski raspust bude što zanimljiviji i interesantniji, u okviru koje će biti organizovana tri takmičarska dana.