PU Subotica obeležila Dan policije i MUP prezentacijom opreme, naoružanja i vozila

Povodom obeležavanja 12. juna, Dana policije, MUP i slave Ministarstva ’’Svete Trojice’’, danas je na platou ispred Policijske uprave Subotica održan taktičko – tehnički zbor, na kojem je sugrađanima predstavljen deo opreme, naoružanja i vozila koje policija koristi u svakodnevnom radu. Osim njih prisutni su bili i naši najmlađi sugrađani, učenici osnovnih škola, kojima je prezentacija opreme bila najzanimljivija.

Policijska uprava u Subotici ove godine je zaposlila 27 policajaca, koji su juče na svečanosti u Beogradu položili zakletvu. Jedan od njih bio je i policajac pripravnik Branislav Kosanović, koji je u Drugoj policijskoj ispostavi Subotica zaposlen od januara. Kako kaže, uvek mu je bila čast da nosi uniformu.

“Juče sam sa mojih 27 kolega položio svečanu zakletvu, uskoro nam se završava pripravnički staž i postajemo ovlašćena službena lica. Moj otac je takođe nosio vojnu uniformu kroz jedan period života, čast mi je da pomažem ljudima i nema lepšeg osećaja nego kada se nekome pomogne”, istakao je on.

Novak Krivokapić, major policije i zamenik načelnika Policijske ispostave u Bačkoj Topoli, zaposlen je u policiji punih 20 godina, a dobio je priznanje Ministarstva unutrašnjih poslova za doprinos i rad u službi. Pored njega tu čast imale su i njegove kolege Vuk Radošević i Boban Stojanović.

“Smatram da to nije samo moja lična nagrada, nego i svih mojih kolega koji radimo u našem kolektivu. Svakodnevno obavljamo policijske poslove, gde se trudimo da unapredimo bezbednost naših sugrađana. Zahvaljujem se mojim rukovodiocima koji su nas predložili. Rad u lokalnoj zajednici ogleda se kroz formiranje Saveta za bezbednost, u kojem su svi činioci lokalne zajednice gde zajedno sagledavamo bezbednosnu problematiku i reagujemo. Pored Saveta za bezbednost formiran je i Savet za bezbednost saobraćaja, a pored svega imamo službenike koji rade u zajednici, koji kontinuirano imaju saradnju sa predstavnicima mesnih zajednica, sa rukovodstvom osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova, sa kojima se sagledavaju bezbednosni problemi i reaguje se na iste”, dodao je Krivokapić.