Od 17. do 23. aprila akcija MUP-a usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine

Od 17. do 23. aprila akcija MUP-a usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine

U periodu od 17. do 23. aprila, u 30 evropskih zemalja koje su članice Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), među kojima je i Srbija, biće sprovedena Međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakog dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Napominjemo da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza. U okviru ove akcije, u petak, 21. aprila, u vremenu od 00.00 do 24.00 časa, širom Evrope realizovaće se Speed Marathon, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, iz kojeg upućuju apel svim učesnicima u saobraćaju da praznike proslave odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.