„Mironosice“ organizuju humanitarni koncert „Svom gradu na dar“

Ženska vokalna grupa “Mironosice” u petak, 11. marta, održaće humanitarni godišnji koncert pod nazivom “Svom gradu na dar”. Na repertoaru će se naći duhovne i svetovne pesme, a učestvovaće i specijalni gosti, ženski hor “Lira” iz Novog Kneževca, Ivan Bičkei koji će na koncertnoj harmonici izvesti delo “Libertango” Astora Pjacole, a članice hora pratiće Miroslav Bičanin i Branislav Jakovljević. Sav prihod sa koncerta namenjen je lečenju naše sugrađanke Leone Kovač.

“Prošle godine zbog aktuelne situacije nismo bili u mogućnosti da održimo jedan od godišnjih koncerata, ali nadamo se da će sada sve proteći u najboljem redu i da će se veliki broj naših sugrađana odazvati, da skupimo sredstva i pomognemo našoj sugrađanki da se što pre izleči. Mi smo humanitarno udruženje žena, tako da je svaki naš koncert još draži kada čujemo da se neko dete ili starija osoba izlečila i da je sve proteklo kako treba”, kaže nam dirigent hora Ivana Gospić.

Hor “Mironosice” postoji od 2015. godine, broji 11 članica, a repertoar kojim se predstavljaju je šarenolik. Pored duhovnih i svetovnih pesama, članice pevaju i sevdalinke i moderne numere. Za nepunih sedam godina koliko postoje, učestvovale su na brojnim festivalima, manifestacijama i takmičenjima kako u našoj zemlji tako i u okruženju, gde su osvojile prestižne nagrade.

“Kroz naše druženje gajimo veliku ljubav i međusobnu podršku. Mi smo kao jedna velika porodica i nekako treba da izbalansiramo različita godišta, ali mi dišemo jedna uz drugu i to je ono što nas čini drugačijim od ostalih vokalnih grupa. Kroz pesmu mi publici prenosimo tu našu slogu i povezanost”, naglašava Ivana Gospić i dodaje da iako nisu sve članice hora muzički obrazovane, veoma vole da pevaju i gaje ogromnu ljubav prema muzici, a uz malu pomoć koju pružaju jedna drugoj pružaju, publika ne oseti da li je neko muzički obrazovan ili ne.

Koncert će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 18:30, a ulaz je besplatan.