Akcija prikupljanja novogodišnjih paketića za mališane iz materijalno ugroženih porodica

U toku je akcija prikupljanja novogodišnjih paketića, koju treću godinu za redom organizuje Branko Prčić i grupa dobrih ljudi kako bi predstojeće novogodišnje praznike ulepšali deci iz materijalno ugroženih porodica. Akcija je pokrenuta pre dve godine na društvenim mrežama, u kojoj je do sada sakupljeno 10.945 paketića za decu iz 4.707 porodica u 17 gradova Srbije, gde je otvoreno 25 punktova i prihvatnih centara za ovu namenu.

Ove godine, akciji koja traje do nedelje, 25. decembra, pridružilo se čak 18 gradova. Prihvatni centri otvoreni su u Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici,  Vršcu, Kikindi, Inđiji, Rumi, Bačkoj Topoli, selu Đala, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Šapcu, Lapovu, Smederevu, Beogradu i Vranju. “Pre dve godine okupili smo se spontano sa ciljem da ulepšamo praznike mališanima iz materijalno ugroženih porodica i za veoma kratko vreme uspeli smo da aktiviramo veliki broj dobrih ljudi. Podržali su nas brojni mediji, ali i javne ličnosti koje su nam pomogle u ovoj humanitarnoj priči. Raduje me da smo ove godine probudili i nove gradove. Da podsetim da će svi paketići koji se prikupe u određenim mestima, biti podeljeni ugroženim porodicama koje u njima žive. Sve što je potrebno da uradite, kako bismo zajedno ulepšali praznike mališanima je da u jednu ukrasnu kesu ubacite nekoliko slatkiša, slanih grickalica i sokića i uz lepu poruku paketić odnesete u prihvatni centar u vašem mestu”, rekao je Branko Prčić, inicijator humanitarne akcije.

Svi sugrađani koji žele da se priključe akciji na kraju još jedne teške godine koju ostavljamo za nama, paketiće mogu da ostave u Subotici, na Otvorenom univerzitetu, Trg cara Jovana Nenada br. 15 i u kompanijama Amatek i Norma group u ulici Batinska br. 94.